Mršavljenje i čajevi – bez dijeta

Za mršavljenje bez dijeta, čajevi su idealan napitak kao pripomoć svima koji žele zdravo smršaviti kao i onima koji nastoje održati vitkost jer čajevi (žuti, zeleni,  oolong/wulong i bijeli čaj) služe kao pripomoć za: umjereni osjećaj sitosti, ubrzavanje metabolizma, poticanje probave te brže sagorijevanje suvišne masnoće.

Koji su čajevi (tj. koji je čaj) najbolji za mršavljenje? Spomenut ćemo nekoliko vrsta čajeva iz ponude Kuće čaja Split koji Vam mogu uvelike pomoći u željenom procesu mršavljenja bez dijeta te objasniti koja je njihova uloga u procesu mršavljenja:

Žuti čaj – zbog svoje dokazane ogromne učinkovitosti u bržem sagorijevanju suvišne masnoće jedan je od najtraženijih napitaka uoči ljeta (i ne samo tada) kada se što prije (najčešće uz pomoć brzih i nezdravih dijeta) želimo riješiti viška kilograma (mršavljenje) nakupljenih tijekom zimskih mjeseci.
Žuti čaj sadrži sastojak za koji su studije pokazale da mu je najvažnija uloga pomaganje za brže sagorijevanje suvišne masnoće, poticanje rada probave te povećavanje potrošnje energije potrebne za probavu i apsorpciju (upijanje) hrane. Također, ovaj sastojak stimulira oksidaciju (izgaranje) masti čime potiče smanjenje zaliha masnog tkiva (mršavljenje), posebno tijekom dana.

Bijeli čaj – uloga ovog čaja ključna je u borbi protiv debljine, a bez potreba za štetnim dijetama. Bijeli čaj sadrži visoku razinu posebno kvalitetnih sastojka koji blagotvorno djeluju na ubrzanje metabolizma, a time povoljno utječu i na mršavljenje, posebno tijekom noćnog odmora (spavanja).
Sastojci bijelog čaja služe za sprečavanje skladištenja masnoća i pomažu u razgradnji postojećih masnoća. Konzumacijom ovog eliksira mladosti, dugovječnosti i ljepote poboljšati ćete svoju liniju, ali ujedno i zaštititi cijelo svoje tijelo (bijeli čaj kao najjači antioksidant) kao i povećati imunitet Vašeg organizma.

Zeleni čaj – osim beskrajnih blagodati koje pruža u području zdravlja i ljepote, uloga zelenog čaja je značajna u projektu mršavljenja jer pripomaže za ubrzavanje metabolizma, pomaže za brže sagorijevanje masti te za sprečavanje pohranjivanja masti.

Oolong (wulong/wu-long) čaj – ovaj čaj (popularno nazvan „ubojica masnoća“) također ima svoju značajnu ulogu za problem debljine, tj. ima povoljni utjecaj na ubrzanje metabolizma što potiče brži gubitak kilograma, uz ostale blagotvorne utjecaje na ljudski organizam.
Koji su čajevi najbolji za mršavljenje
(od navedenih)?

Žuti čaj i bijeli čaj pogodni su za konzumaciju tijekom cijelog dana i večeri jer imaju minimalnu količinu teina (kofeina). Ovo su razlozi zbog kojih žuti čaj i bijeli čaj mogu konzumirati svi, od djece pa do onih starije dobi koji žele smršaviti, a bijeli čaj je posebno pogodan za one koji imaju visok krvni tlak.

Zeleni čaj i oolong (wulong/wu-long) čaj sadrže veće količine teina (kofeina) te je preporuka da ih se konzumira tijekom dana kako ne bi negativno utjecali na san (slično kao i kava). Oolong čaj je posebno pogodan za one koji imaju nizak krvni tlak pošto on blago podiže krvni tlak.

Kako bi topljenje kilograma i održavanje težine bilo učinkovito važno je čajeve piti redovito i u dužem razdoblju te njegovu konzumaciju dopuniti uravnoteženom prehranom i redovitom tjelovježbom.

100 grama pojedinog čaja Kuće čaja Split po dostupnim cijenama dostatno je za konzumaciju čaja za otprilike 21 dan/1L po danu.

Shopping Cart
Scroll to Top