Kupci prilikom kupovine često znaju biti nepovjerljivi vezano uz originalnost, sigurnost i kvalitetu proizvoda koji su im ponuđeni čega, naravno, ni čajevi nisu pošteđeni.

Sa zadovoljstvom ističemo da kupci Kuće čaja Split imaju privilegiju uživati u čajevima vrhunske kvalitete preko jednog od najvećih Europskih dobavljača čajeva iz Njemačke. Međunarodni certifikati za sigurnost i kvalitetu hrane – naši čajevi posjeduju neke od najcjenjenijih:

  • Certifikat IFS 5 – Međunarodna norma za hranu (International Food Standard)
    Predstavlja sustav upravljanja rizikom i kvalitetom namijenjen prehrambenim proizvodima (čajevi uključeni)
  • Certifikat ISO 9001:2000 – Međunarodna organizacija za standardizaciju (International Organisation for Standardisation)
    Odnosi se na proizvodnju, razvoj, prodaju i distribuciju hrane (čajevi uključeni)

IFS certifikat – Međunarodna norma za hranu (International Food Standard) Uslijed rastućih zahtjeva potrošača, povećane odgovornosti prodavača, globalizacije, kao i poštovanja zakonskih obaveza, bilo je neophodno razviti jedinstveni međunarodni standard / normu za kvalitetu i sigurnost hrane što je 2000. god. i napravljeno – razvijena je Međunarodna norma za hranu (International Food Standard – IFS).

IFS certifikat potvrđuje visoku sigurnost i kakvoću prehrambenih proizvoda (čajevi uključeni) jer se radi o jednom od najrigoroznijih standarda za prehrambenu industriju te time i najvažnijim pošto jamči cjelovitu sigurnost proizvedene hrane te omogućava kontinuirano nadziranje razine kvalitete hrane.

Stoga IFS certifikat predstavlja učinkovit alat za provjeru robnih marki i njihovih proizvođača te jamči transparentan i pravedan postupak provjere hrane (npr. čajevi) kao i opstanak na EU tržištu. Ovaj certifikat sa svojim jednoobraznim načinom procjene nivoa kvalitete dobavljača povećava nivo sigurnosti za kupce, dobavljače i korisnike.
Zahtjevi IFS certifikata u vezi sa sistemom upravljanja kvalitetom su:

dobra proizvođačka praksa (GMP Good Manufacturing Practice)
dobra laboratorijska praksa (GLP Good Laboratory Practice)
dobra higijenska praksa (GHP Good Hygiene Practice)

Struktura IFS standarda odgovara strukturi certifikata ISO 9001, sa naglaskom na sigurnost hrane (i čajeva), higijenu, proces proizvodnje i poslovno okruženje. Od 01. siječnja 2008. godine na snazi je IFS certifikat verzija br. 5 koja sadrži čak 250 zahtjeva podijeljenih u 5 poglavlja, a čiji je ponosan vlasnik i Kuća čaja Split.

ISO certifikat – Međunarodna organizacija za standardizaciju (International Organisation for Standardisation)

ISO (Međunarodna organizacija za standardizaciju) je najveća svjetska institucija za razvoj standarda i predstavlja mrežu nacionalnih instituta u više od 150 zemalja. ISO standardi od 1947. god. predstavljaju koncept poslovanja na bazi kvalitete. Najpoznatiji ISO standard je ISO 9000sistem standarda za organizaciju poslovanja. Ovaj model danas je najrašireniji suvremeni način organizacije i upravljanja poslovnim sistemima te predstavlja svjetski standard poslovanja pošto ga je prihvatilo više od 100 zemalja svijeta.

Međunarodno priznati certifikat za upravljanje kvalitetom ISO 9001 namijenjen je za upotrebu u bilo kojoj organizaciji koja oblikuje, razvija, proizvodi, uvodi i održava neki proizvod (npr. čajevi) ili pruža bilo koji oblik usluge (npr. prodaja čajeva). Ovaj sistem ima zahtjeve koje organizacija treba ispuniti ako želi postići zadovoljstvo potrošača kroz proizvode i usluge koji ispunjavaju očekivanja kupaca. Najnovija verzija ISO standarda je 9001:2000, a koji posjeduje naša Kuća čaja Split.

Shopping Cart
Scroll to Top