Kakav je to voćni čaj?

Voćni čajevi su fantastična zamjena za obične čajeve s kofeinom. Mogu se poslužiti topli ili hladni, a također su odlična alternativa voćnim sokovima i gaziranim pićima, što ih čini ukusnim napitkom i za djecu!

Voćni čajevi mogu biti ukusni, aromatični i šareni. Dakle, što voćni čaj čini stvarno ukusnim?

Jednostavan odgovor je pravo voće. Svi naši voćni čajevi i infuzije biljnih čajeva napravljeni su od pravog sušenog voća, bilja i začina.

Kako se pravi voćni čaj?

Voćni čajevi se rade od širokog spektra voća uključujući komadiće jabuke, hibiskusa, šipka, jagode, maline, trešnje, borovnice i još mnogo toga. Jabuka, šipak i hibiskus vjerojatno su najčešće korištene komponente voćnih čajeva.

Voćni čajevi se konvencionalno rade od neprerađenog voća. Naši čajevi ne sadrže umjetne arome i nude samo najkvalitetnije sastojke i koncentrate voćnih sokova. Prirodno su slatki, ali nemaju pretjeranu slatkoću šećera. Voćni čaj se priprema tako da se odabrano voće nareže ili nariba na sitne komadiće i potom osuši. Čajevi se proizvode miješanjem različitog sušenog voća, a neki sadrže i do deset različitih sastojaka. Vještina u miješanju mješavine je postići pravu ravnotežu i savršeno iskustvo okusa.

Najbitnije voće u voćnim čajevima

Jabuka – Suha jabuka jedan je od ključnih sastojaka voćnih čajeva. Djeluje kao slatka, ali trpka osnova koja djeluje u harmoniji s gotovo svim ostalim komponentama. Naši čajevi sadrže prave komadiće jabuke koji se suše na zraku, a zatim miješaju, stvarajući aromatičnu pozadinu.

Hibiskus – Hibiskus je još jedan ključni osnovni sastojak mnogih voćnih čajeva. Napravljen od čašica cvijeta, kad se skuha, napitak izostavlja duboku crvenu boju i kiselkasti okus nalik brusnici. Hibiskus se sada istražuje, a početni testovi sugeriraju da, budući da je prepun antioksidansa, može dovesti do snižavanja krvnog tlaka, pomoći u mršavljenju i ima svojstva u borbi protiv bakterija.

Šipak – Potječe iz obitelji rosacea, šipak su mali lukovičasti crveni plodovi koji ostaju nakon što grm šipka završi s cvjetanjem. Poznat u zemljama u kojima raste, pun je antioksidansa s prisustvom vitamina C, flavonoida, karotenoida, polifenola, katehina i drugih fitokemikalija. Okus je blag, sladak i aromatičan, te djeluje u harmoniji s ostalim sastojcima.

Zašto biste trebali piti voćne čajeve?

Najbolji razlog zašto piti voćni čaj je to što ne sadrži kofein, što ga čini savršenom alternativom prije spavanja biljnom čaju ili Rooibos čaju.

Voćni čaj također je jedna od najboljih mješavina za korištenje u ledenom čaju! Slatki okusi u voćnom čaju su pogotovo odlični kada su hladni, pogotovo ako dodate malo meda ili agavinog sirupa za dodatnu slatkoću!

Odlični za djecu

Voćni čajevi mogu biti izvrstan napitak za djecu jer mogu iskusiti široku paletu okusa bez dodanog šećera. Voćni čajevi mogu zamijeniti umjetne slatke napitke te ih po potrebi zasladiti medom. Priuštite si dugu okusa, mirisa i boja s našim ukusnim voćnim čajevima.

Provjerite našu cjelokupnu ponudu ukusnih voćnih čajeva!

Leave a Comment

Shopping Cart
Scroll to Top