Kako pravilno pripremiti voćni čaj?

Potrošači koji traže zdraviju alternativu gaziranim sokovima mogli bi biti zainteresirani isprobati voćne čajeve.

Voćni čaj ima širi raspon okusa koji bi mogao biti prikladniji onima kojima gorak okus većine čajeva nije privlačan.

Korištenjem voća, napitak se i dalje održava zdravim i na neki način može čak dobiti dodatne zdravstvene prednosti ovisno o sastojcima koji se koriste za aromatiziranje čaja.

Preporuka Kuće čaja:

Temperatura vode:

Nakon ključanja u čajniku, kada se smiri vrenje, čaj stavimo u vodu.

Količina voćnog čaja:

– na 2 dcl vode stavlja se 1 čajna žličica voćnog čaja

– na 1 l vode stavlja se 1 jušna žlica voćnog čaja.

Držanje voćnog čaja u vodi:

Voćni čaj se drži u vodi/cjedilu poklopljen između 10 minuta, a nakon toga se procijedi i pije tokom dana (24 h).

100 grama pojedinog voćnog čaja Kuće čaja Split po dostupnim cijenama dostatno je za konzumaciju čaja za otprilike 8 dana/1L po danu.

Napravite domaći voćni čaj

Ako pak ne biste probali naše voćne čajeve, u nastavku vam donosimo par informacija kako i sami možete napraviti domaći voćni čaj.

Izrada čaja s dodatkom voća kod kuće nevjerojatno je jednostavna. Zapravo, popularnost čaja s dodatkom voća dovela je do toga da se na tržište plasira mnoštvo izvrsnih proizvoda. Neki od njih mogu se čak koristiti za pripremu čaja dok ste u pokretu. Za one koji žele napraviti najbolji čaj, potrebno je uzeti u obzir mnogo toga.

Za početak, možete koristiti bilo koju vrstu čaja koju želite kada dodajete voće. Postoje tri načina za pripremu čaja ovisno o vašim željama; možete koristiti svježe voće, voćni sok ili sušeno voće, što će promijeniti okus čaja.

Da biste dobili što ukusniji napitak, pokušajte odabrati svježe voće, po mogućnosti ono koje je u sezoni ili koje se može nabaviti na lokalnoj tržnici. Nakon što pojedete voće, skuhajte čaj prema uputama na pakiranju. Nakon što je čaj skuhan, možete uliti sok; količina koju ulijete varirat će ovisno o vašem ukusu.

Ako koristite sušeno voće, možete ga jednostavno potopiti zajedno s listovima čaja. S druge strane, svježe nasjeckano voće morat ćete staviti u čaj nakon što se pripremi kako bi se proširio okus voća. Kada koristite svježe voće, možda ćete htjeti probati nekoliko šalica tijekom dana kako biste pronašli svoju savršenu razinu voćnosti.

Shopping Cart
Scroll to Top