Pu-erh čaj – pravilna priprema

Da biste postigli optimalni organoleptički užitak, pu-erh čaj treba pripremiti prema posebnoj proceduri, kod čega je najvažniji omjer čaja i vode:

Temperatura vode:
Nakon ključanja u čajniku, voda postiže temperaturu od 100°C.

Količina pu-erh čaja:
– na 2,5 dcl vode stavlja se 1 čajna žličica pu-erh čaja
– na 1 l vode stavlja se 1 jušna žlica pu-erh čaja.

Držanje pu-erh čaja u vodi:
Pu-erh čaj se drži u vodi/cjedilu poklopljen između 2-5 minute, a nakon toga se procijedi. Tijekom ovih nekoliko minuta antioksidansi (katehini) izlaze na površinu i imaju bolji učinak na organizam kada se čaj ispija.

Pu-erh čajevi i njihova prosječna cijena u Kući čaja Split kreće se oko 60 kn za 100 grama, što je dostatno za konzumaciju pu-erh čaja za otprilike 21 dan/1L po danu.

Shopping Cart
Scroll to Top