Ten i koža – čaj i njegovo ljekovito djelovanje

Dokazano je da čajevi potiču prokrvljenost, odnosno regeneraciju problematičnih koža i čuvaju njihovu vlažnost (hidratacija), što je izuzetno bitno, bilo da je riječ o suhoj ili pak masnoj koži, te je jačaju, revitaliziraju i čine glatkom.

Također, čaj kao zaštita problematičnih koža od razornog djelovanja slobodnih radikala i štetnog utjecaja okoline, posebno UV zračenja te tako usporava proces starenja i pojava bora na koži.  Za očuvanje ljepote i mladenačkog izgleda  čaj se koristi ne samo iznutra u obliku osvježavajućeg te okrepljujućeg napitka, već i izvana kao sastojak brojnih i učinkovitih kućnih te kupovnih preparata. Antioksidanti koje sadrži štite nas od promjena strukture DNA uzrokovane štetnim utjecajem UV zračenja, a čija je posljedica rak kože. Stoga je u novije doba,  fokus znanosti usmjeren prema čaju, odnosno blagotvornim sastojcima istog (antioksidantima) u svrhu razvoja kozmetike nove generacije, prevencije starenja, oboljenja te samog karcinoma koža.

100 grama pojedinog čaja Kuće čaja Split po dostupnim cijenama dostatno je za konzumaciju čaja za otprilike 21 dan/1L po danu.

Shopping Cart
Scroll to Top